Vragen over overheidssubsidie ​​voor landgoed Nederlandse koning

Vragen over overheidssubsidie ​​voor landgoed Nederlandse koning

Koning Willem-Alexander vraagt ​​om een subsidie voor het onderhoud van landgoed Het Loo, ondanks nieuwe regels waardoor het sluiten van het landgoed voor bezoekers en staatssteun elkaar uitsluiten.

Het Loo is elk jaar van 15 september tot 25 december gesloten voor het publiek vanwege ‘privacyredenen’, maar sommigen vermoeden dat jachtpartijen een andere reden kunnen zijn.

De Rijksinformatiedienst RVD bevestigd dat de koning gemiddeld één dag per jaar op het landgoed jaagt, maar zei dat 90% van de jachtactiviteiten wordt uitgevoerd door professionele jachtopzieners die in dienst zijn van de koninklijke familie om de dieren in het wild te beheren.

Wel jagen sommige leden van het koningshuis en hun gasten wel onder toezicht als ze een vergunning hebben, aldus de RIVD.

Lokale bewoners, dierenbeschermingsorganisaties en politieke partijen voeren al jaren het hele jaar door campagne voor toegang van het publiek. In 2020 vroegen Kamerleden de regering om opheldering over de zaak, aangezien de koning elke vijf jaar een subsidie ​​van 4,7 miljoen euro voor de nalatenschap ontvangt.

De Nederlandse koning, die tijdens een persconferentie aan het einde van een driedaags koninklijk bezoek aan Noorwegen naar de subsidie ​​werd gevraagd, ging niet verder maar noemde vier verschillende subsidiecategorieën, waarvan er slechts één openbaarheid voorschrijft.

‘Het is een puzzel’, de koning vertelde verslaggevers, waarbij wordt benadrukt dat het gebied een natuurreservaat is. ‘Dat betekent dat mensen welkom zijn, maar dat recreatie niet primair is waar het voor bedoeld is.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment