Vrachtschip Julietta D wordt dinsdag teruggesleept naar Rotterdam

Vrachtschip Julietta D wordt dinsdag teruggesleept naar Rotterdam

Het vrachtschip Julietta D, dat tijdens de storm van maandag uit zijn ligplaatsen losbrak en een olietanker raakte voordat het naar zee dreef, wordt dinsdagochtend naar de Rotterdamse haven gesleept, aldus de kustwacht.

Sleepboot Sovereign wist maandagavond rond 19.00 uur een kabel aan het getroffen schip te bevestigen, waardoor het zo’n 12 kilometer uit de kust kon worden gestabiliseerd.

De kustwacht zei destijds te willen wachten op rustigere zeeën alvorens het schip terug naar Nederland te slepen. Pogingen om een ​​tweede kabel te bevestigen mislukten toen de kabel brak, waarbij twee leden van de kustwacht gewond raakten. Maandagavond zijn ze van de sleepboten gehaald.

De Julietta D lag ‘s ochtends voor anker bij IJmuiden maar brak los in de volle zee veroorzaakt door storm Corrie en raakte de Pechora Star olietanker. De 18-koppige bemanning werd per helikopter geëvacueerd nadat bleek dat de aanvaring een gat had veroorzaakt in de zijkant van het Duitse schip, dat water aan het opnemen was.

Het schip dreef vervolgens richting windpark Hollandse Kust Zuid dat momenteel in aanbouw is. Volgens een rapport zou het de fundamenten hebben geraakt van een platform waar de elektriciteit die door de windturbines wordt opgewekt, zal worden samengebracht voor transport naar het vasteland.

Storm Corrie blies bomen omver en verstoorde het lucht- en treinverkeer toen het maandag over Nederland trok en in de loop van de dag naar het zuiden ging.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment