Vrachtschip Julietta D drijft zuidwaarts, 18-koppige bemanning werd gered

Vrachtschip Julietta D drijft zuidwaarts, 18-koppige bemanning werd gered

Een vrachtschip dat maandagochtend in zware zee voor de Nederlandse kust een olietanker heeft geraakt, drijft nu in de buurt van een offshore windpark, zei de kustwacht halverwege de middag.

De Julietta D zweeft nu stuurloos tussen de turbines van de Nederlandse Kust Zuid windpark dat momenteel in aanbouw is. Volgens een rapport zou het de fundamenten hebben geraakt van een platform waar de elektriciteit die door de windturbines wordt opgewekt, zal worden samengebracht voor transport naar het vasteland.

Het windpark, eigendom van Vattenfall, ligt zo’n 18 kilometer uit de kust tussen Den Haag en Zandvoort en zal na voltooiing 140 turbines tellen.

De Julietta D lag ‘s ochtends voor anker bij IJmuiden maar brak op volle zee los en raakte de Pechora Star olietanker. De 18-koppige bemanning werd per helikopter geëvacueerd nadat bleek dat de aanvaring een gat had veroorzaakt in de zijkant van het Duitse schip, dat water aan het opnemen was.

Nu de bemanning met succes is gered, ligt de focus op het veiligstellen van het 190 meter lange schip, aldus de kustwacht.

De Julietta D, een bulkcarrier die onder Maltese vlag vaart, wordt bewaakt door een reddingsboot, maar drijft momenteel in zuidelijke richting. Reddingsexperts proberen het getroffen schip terug naar de kust te slepen, wanneer het veilig is om dat te doen.

Meer om te volgen

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment