Vorige week minder coronapatiënten naar ziekenhuis, positieve testen 2% gestegen

Vorige week minder coronapatiënten naar ziekenhuis, positieve testen 2% gestegen

Foto: Brandon Hartley

Het aantal patiënten dat met het coronavirus in het ziekenhuis is opgenomen, is in de eerste week van september met 9,3% gedaald, blijkt uit de laatste weekrapportage van het RIVM.

Het aantal positieve testen steeg met 1,7% tot 17.890, wat neerkomt op een besmettingsgraad van 104 per 100.000 mensen. Echter, het aandeel positieve resultaten daalde van 13,1% naar 10,8% aangezien er ongeveer 25% meer tests werden uitgevoerd.

Het reproductiegetal R, dat aangeeft aan hoeveel mensen elke besmette persoon het virus doorgeeft, zakte onder het kritische niveau van 1 naar 0,98, zoals gemeten op 23 augustus. De vertraging in de berekening van het R-getal weerspiegelt de incubatietijd van 5 tot 10 dagen.

In de afgelopen week werden 388 patiënten met coronavirus naar het ziekenhuis gebracht, vergeleken met 428 de week ervoor, terwijl 88 mensen werden opgenomen op de intensive care, 10 minder dan in de week ervoor.

Nog eens 38 sterfgevallen werden geregistreerd in de voorgaande zeven dagen, een daling van 43.

Rond de 25 GGD-regio’s varieerde het besmettingspercentage van 68,9 per 100.000 in Noord-Holland-Noord tot 159,9 in Amsterdam-Amstelland.

Meer dan de helft (51,6%) van alle positieve tests waren bij mensen onder de 30, terwijl 13,9% van de mensen die besmet waren aangaf de afgelopen twee weken naar het buitenland te zijn gereisd. Van degenen van wie de reisgeschiedenis werd geregistreerd, had meer dan een kwart (26,6%) Turkije bezocht, waarbij Marokko en Duitsland respectievelijk 9,6% en 9,5% voor hun rekening namen.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment