Vorig jaar zijn er maar weinig bedrijven failliet gegaan, 99 horecabedrijven voorgoed gesloten

Vorig jaar zijn er maar weinig bedrijven failliet gegaan, 99 horecabedrijven voorgoed gesloten

Hoewel er een groot deel van 2021 een lockdown was, slechts 1.536 bedrijven vorig jaar failliet verklaard, het laagste cijfer sinds 1990, meldt het CBS woensdag.

De meeste failliete bedrijven bevinden zich in de sectoren handel, bouw en financiële dienstverlening, aldus het CBS. Slechts 99 horecabedrijven gingen failliet, ook al waren ze een groot deel van het jaar gesloten.

In 2020, het eerste jaar van de pandemie, werden 2.703 bedrijven failliet verklaard.

De regering heeft miljarden euro’s gepompt om bedrijven die getroffen zijn door de lockdowns te helpen het hoofd boven water te houden. Daarnaast hebben bedrijven uitgestelde belastingbetalingen van in totaal € 18 miljard.

De aanhoudende financiële hulp leidde de macro-economische advieseenheid van de regering CPB waarschuwt vorig jaar dat overheidssteun bedrijven overeind hield die sowieso failliet zouden zijn gegaan.

Steun

Dat blijkt uit cijfers van het arbeidsbureau UWV, dat verantwoordelijk was voor de financiële ondersteuning van bedrijven. de helft van de verzoeken gemaakt in november en december kwamen van cafés, bars en andere horecabedrijven.

In totaal zijn er in de laatste twee maanden van vorig jaar 28.000 verzoeken om hulp bij het betalen van de lonen gedaan en ruim 22.500 gehonoreerd. De horeca was goed voor bijna 10.700 succesvolle claims, de detailhandel bijna 3.500.

Het UWV merkte ook op dat 7% van de verzoeken om ondersteuning in de laatste twee maanden van vorig jaar afkomstig was van bedrijven die zijn opgericht sinds het begin van de coronaviruspandemie, en dat 60% van hen actief was in de horeca.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment