Vorig jaar werden meer mensen beschuldigd van openbare-ordeovertredingen

Vorig jaar werden meer mensen beschuldigd van openbare-ordeovertredingen

De protesten tegen het coronavirus leidden vorig jaar tot een forse stijging van het aantal mensen dat voor de rechter werd gedaagd wegens opruiing, bedreiging en openbare-ordeovertredingen, blijkt uit cijfers van het OM en geciteerd door het Openbaar Ministerie. Volkskrant.

Het aantal rechtszaken over bedreigingen steeg met 8% ten opzichte van 2020, terwijl het aantal personen dat werd vervolgd voor opruiing verdubbelde tot 254. Veel van deze zaken hadden betrekking op jongeren die weigerden zich aan de lockdown te houden, aldus de VK.

Meer dan 1.200 mensen werden aangeklaagd wegens het weigeren de bevelen van de politie op te volgen en 1.177 wegens mishandeling en fysiek geweld. In de meeste gevallen waren de politie, gemeenteambtenaren en politici aan de ontvangende kant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment