Vorig jaar weinig verandering in zelfmoordcijfer, maar meer mannen maakten een einde aan hun leven

Vorig jaar weinig verandering in zelfmoordcijfer, maar meer mannen maakten een einde aan hun leven

Het aantal zelfdodingen in Nederland bleef in 2021 relatief stabiel op 1.859, blijkt uit nieuwe cijfers van nationaal statistiekbureau CBS.

Ook het aandeel mensen dat een einde maakt aan het leven is sinds 2019 onveranderd gebleven, ondanks de impact van het coronavirus op het psychisch welbevinden van mensen, blijkt uit cijfers van het CBS.

Echter, 5% meer mannen maakten een einde aan hun leven, terwijl het aantal zelfmoorden door vrouwen met hetzelfde percentage daalde, aldus het CBS. Mannen hebben twee keer zoveel kans om zelfmoord te plegen dan vrouwen.

50-plussers zijn verantwoordelijk voor 25% van alle zelfmoorden, en er was een toename van 10% in het aantal mannen van in de vijftig dat hun leven beëindigt, aldus het CBS.

De grootste stijging deed zich echter voor bij jonge mannen van in de twintig – van 124 in 2020 naar 167 vorig jaar. Eerdere rapporten had gesuggereerd dat de coronavirusbeperkingen in de eerste drie maanden van vorig jaar samenvielen met een ‘aanzienlijke stijging’ van zelfmoorden onder de dertigers.

Iedereen die kampt met suïcidale gedachten kan anoniem praten of chatten met de hulplijn 113.nl of bel het gratis nummer 0800-0113

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment