Vorig jaar waren de wegen stiller omdat het woon-werkverkeer en het toerisme werden afgesneden

Vorig jaar waren de wegen stiller omdat het woon-werkverkeer en het toerisme werden afgesneden

Het coronavirus en de impact ervan op het woon-werkverkeer en het toerisme hebben ertoe bijgedragen dat het aantal afgelegde kilometers door in Nederland geregistreerde voertuigen vorig jaar met bijna 17% is verminderd, meldt het CBS maandag.

In totaal legden auto’s, bestelwagens en vrachtauto’s in 2020 bijna 127 miljard kilometer af op de Nederlandse en buitenlandse wegen, vergeleken met 152 miljard in 2019.

De afstand die privéauto’s afleggen, die bijna vier op de vijf kilometer afleggen, daalde met 20% doordat forenzen thuis bleven en de overheid mensen aanspoorde zich niet te verplaatsen.

De grootste daling – 25% – zat in de afstand die bussen en touringcars afleggen, en dat was grotendeels te wijten aan toeristisch gerelateerde busreizen.

De afstand van vrachtwagens had weinig impact, terwijl bestelauto’s 4% minder kilometers aflegden, aldus het CBS.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment