Vorig jaar acht miljoen boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen

Vorig jaar acht miljoen boetes uitgedeeld voor verkeersovertredingen

Ambtenaren uitgedeeld 8 miljoen verkeersboetes in 2021, waarbij snelheidsovertredingen verreweg het grootste deel van de boetes voor hun rekening nemen, zei het openbaar ministerie vrijdag.

De stijging van 320.000 boetes ten opzichte van het totaal van 2020 was te wijten aan het feit dat er vorig jaar, het tweede jaar van de coronaviruspandemie, meer mensen op de weg waren, aldus de afdeling.

Zo’n 6,6 miljoen mensen kregen een boete voor te hard rijden, van wie bijna de helft werd betrapt door een snelheidscamera.

Bijna 800.000 boetes werden uitgedeeld aan chauffeurs met een buitenlands kenteken, maar minder mensen uit het VK kregen een boete omdat grensoverschrijdende handhavingssystemen niet meer gelden vanwege de Brexit.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment