Voormalig fundamentalistisch protestantse partijleider Bas van der Vlies overleden

Voormalig fundamentalistisch protestantse partijleider Bas van der Vlies overleden

Bas van der Vlies, die 24 jaar leiding gaf aan de fundamentalistische protestantse partij SGP, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek.

Van der Vlies trad in 2010 af als parlementslid nadat hij de partij vertegenwoordigde sinds 1981, toen hij de langst zittende parlementariër was. De kamervoorzitter zei destijds dat hij een ‘instelling’ was.

De traditionalist Van der Vlies, altijd gekleed in een donker pak en stropdas, vertelde in 2008 aan het Historisch Nieuwsblad dat Tweede Kamerleden soms extreem smerig zijn en eruitzien alsof ze rechtstreeks van een camping naar het parlement komen.

Hij vermeed televisie op religieuze gronden en verscheen pas in 2005 in talkshows.

De Staatkundig Gereformeerde Partij is de meest orthodoxe van de marginale christelijke partijen in Nederland en wint meestal twee of drie zetels in het 150-koppige parlement.

De partij vindt dat het land ‘geheel moet worden bestuurd op basis van de verordeningen van God zoals die in de Heilige Schrift zijn geopenbaard’ en vindt dat vrouwen geen actieve rol in de politiek moeten spelen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment