Volt gooit Nilüfer Gündogan opnieuw van het feest

Volt gooit Nilüfer Gündogan opnieuw van het feest

De politieke partij Volt heeft gestemd om MP Nilüfer Gündogan het land uit te zetten, in een vergadering waar ze niet aanwezig was.

De twee andere Kamerleden Laurens Dassen en Marieke Koekkoek bekend gemaakt hun stemmen na de vergadering, terwijl Gündogan naar verluidt ziek in bed lag en via e-mail gestemd had.

Minder dan twee weken geleden had een rechtbank besteld dat een eerdere poging om het parlementslid uit de partij te zetten na een reeks aantijgingen over haar gedrag, ongeldig was. De rechter veroordeelde Gündogan € 5.000 schadevergoeding.

Dassen zei op dinsdag echter dat naar aanleiding van een artikel in de NRCen een ander chatshow interview gegeven door Gündogan, was het duidelijk dat er een ‘politiek verschil was in hoe je omgaat met mensen… en waarden’. Hij zei dat de partij deze keer haar procedurele statuten had gevolgd.

Volt heeft gezegd dat het 13 klachten heeft ontvangen over het vermeende ongepaste gedrag van het parlementslid, van ongewenste seksuele toenadering tot misbruik van haar positie, wat Gündogan heeft ontkend. De klachten worden onderzocht door een bureau, terwijl Gündogan zei aangifte te hebben gedaan bij de politie wegens smaad.

Ze zei maandagavond in een tweet dat de partij het vonnis van de rechtbank ‘ondermijnde’ en dat er, ondanks haar verzoeken, geen ‘onafhankelijk onderzoek’ was gedaan. Ze heeft eerder gezegd dat ze zal doorgaan als parlementslid, ongeacht of ze in Volt zit of niet.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment