Volledig ingeënt, coronavirus en toch een groen vinkje? Nederlandse app heeft een oplossing nodig

Volledig ingeënt, coronavirus en toch een groen vinkje? Nederlandse app heeft een oplossing nodig

Foto: Nico Garstman via HH ANP

Mensen die volledig zijn gevaccineerd maar positief testen op coronavirus, hebben nog steeds een groen vinkje in de CoronavirusCheck-app, waardoor ze binnen Europa kunnen reizen en toelatingsexamens kunnen bijwonen, de Dat zei de Volkskrant donderdag.

Het volksgezondheidsinstituut RIVM zei dinsdag dat 11% van de mensen die momenteel positief testen op het coronavirus volledig is ingeënt.

Het ministerie van Volksgezondheid is op de hoogte van het probleem met de app en onderzoekt het, aldus de VK.

Het probleem is ontstaan ​​omdat de vaccinatieregistratie voor onbepaalde tijd is en er geen manier is om het groene vinkje uit te zetten. ‘We zijn aan het kijken hoe we dit kunnen oplossen en het is technisch best lastig’, zegt een woordvoerder van het ministerie.

Het adviserende Outbreak Management Team van de regering is ook op de hoogte van het probleem en zei dat er een update zal zijn tijdens de volgende persconferentie op 13 augustus.

Het OMT heeft al gezegd dat het bewijs van een negatieve test voor sommige evenementen een vereiste kan worden, en dat zal de komende weken worden overwogen.

Mensen die volledig zijn ingeënt, moeten 14 dagen wachten voordat de CoronaCheck-app dit registreert.

Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid vertelde de Volkskrant dat er geen probleem zou zijn met de app als mensen zich aan de regels zouden houden. ‘Als je positief bent getest, moet je in quarantaine gaan, of je nu wel of niet bent ingeënt’, aldus de woordvoerder.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment