Volkswagen moet autobezitters € 3.000 betalen in Dieselgate-vonnis

Volkswagen moet autobezitters € 3.000 betalen in Dieselgate-vonnis

Volkswagen is veroordeeld tot het betalen van € 3.000 schadevergoeding aan mensen die dieselauto’s kochten die waren uitgerust met software die de testresultaten van de voertuigen vervalste.

De massaclaim, die namens 150.000 autobezitters werd ingesteld tegen Volkswagen-, Seat- en Škoda-dealers, zou de fabrikant in totaal tussen de € 225 miljoen en € 450 miljoen kunnen kosten.

De rechtbank in Amsterdam beaamt dat het prijskaartje werd verhoogd omdat mensen dachten een ‘groene diesel’ te kopen. Tweedehands kopers hebben recht op € 1.500 schadevergoeding.

‘Kopers mogen verwachten dat auto’s aan de regelgeving voldoen. Doen ze dat niet, dan is de auto minder waard dan de aankoopprijs’ de rechtbank zei:.

De rechtszaak is aangespannen door Stichting Car Claim, een toegewijde stichting opgericht door advocaten en leden van automobilistenorganisaties, waaronder de ANWB.

Volkswagen voorzag de auto’s van apparaten die hun prestaties automatisch aanpasten om de stikstofuitstoot te verminderen wanneer ze werden onderworpen aan milieutests.

Het schandaal, dat bekend werd als Dieselgate, heeft de fabrikant meer dan 30 miljoen dollar aan boetes, schikkingen en terugroepacties gekost en leidde tot het ontslag van voormalig topman Martin Winterkorn.

Volkswagen heeft ook de opdracht gekregen om autokopers in onder meer Duitsland, Italië en Spanje te compenseren.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment