Vogelgriep eist meer dan drie miljoen slachtoffers in zes maanden durende uitbraak

Vogelgriep eist meer dan drie miljoen slachtoffers in zes maanden durende uitbraak

De vogelgriepepidemie in Nederland gaat onverminderd door en alleen al deze maand zijn volgens overheidscijfers al zeker 600.000 eenden en kippen gedood.

Het laatste geval is in Lunteren, waar vogelgriep is geconstateerd op een pluimveebedrijf met 50.000 vogels. Het is het vijfde geval van vogelgriep in de Gelderse stad deze maand en 37 andere bedrijven binnen drie kilometer van de getroffen locatie worden nu gecontroleerd op de ziekte.

De Nederlandse pluimvee-industrie is geconcentreerd rond het Gelderse Lunteren en Barneveld, waar in een straal van 10 kilometer zo’n 230 bedrijven zijn gevestigd, zo meldt de lokale krant. Gelderlander meldde.

In de zes maanden sinds de ziekte in Nederland voor het eerst werd vastgesteld, zijn er door de vogelgriep zo’n drie miljoen vogels gedood.

Nederland heeft wat 1.700 pluimveebedrijven, waarvan de helft eieren produceert – in totaal zo’n 10 miljard eieren per jaar. Tot dusver zijn er op 30 boerderijen vogelgriepbesmettingen geconstateerd, waarvan de meeste eieren produceerden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment