Voetbalexpert Johan Derksen en gasten onder vuur om kaarsverhaal

Voetbalexpert Johan Derksen en gasten onder vuur om kaarsverhaal

Voetbalexpert Johan Derksen staat midden in een nieuwe mediastorm nadat hij zo’n 50 jaar geleden een verhaal op televisie vertelde over het penetreren van een bewusteloze vrouw met een kaars.

Derksen, die 73 is, vertelde over het incident in Aflevering van dinsdag van voetbal chatshow Vandaag Binnen, het genereren van gelach en grappen van de rest van de mannen aan de tafel. Ook presentator Wilfred Genee kwam niet tussenbeide.

Derksen zei dat hij en de keeper van Veendamse voetbalploeg met twee vrouwen in de stad waren geweest en dat ze allemaal erg dronken waren.

‘Ik weet het nog en ik ben er niet trots op’, zei hij. ‘Dat soort dingen gebeuren als je jong was… De jongedame lag bewusteloos op de bank en er was zo’n grote kaars. We stopten het erin en toen gingen we weg.’

De opmerking, en het daaropvolgende gelach, leidde tot veroordeling door experts op het gebied van seksueel geweld en vaste gast Roos Schlikker zei dat ze de show zou verlaten.

Op woensdagDerksen zei echter dat hij de kaars gewoon tussen haar benen had geplaatst toen ze flauwviel op de bank. Van penetratie was geen sprake, zei hij.

‘Ik heb me misdragen toen ik 24 was en het spijt me, en dat is ook wat ik zei voordat ik het verhaal openbaar maakte’, zei hij.

Houdingen

Mariëtte Hamer, vorige maand door de regering aangesteld als hoofd van een regeringscommissie voor seksuele intimidatie en geweld, zei dat de eerste opmerkingen van Derksen verontrustend en beledigend waren voor mensen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt.

Het feit dat hij het incident nu heeft gebagatelliseerd, verandert daar niets aan, zei ze. Zijn reactie benadrukt de manier waarop mensen praten over seksueel geweld en over vrouwen.

Janke Dekker, voorzitter van Mores dat toezicht houdt op seksueel misbruik binnen de kunsten, zegt dat Derksens tweede verklaring een niet bijzonder geslaagde poging tot damage control was.

‘Wat deze uitzending duidelijk maakt, is de cultuur die we in Nederland moeten veranderen en waar we tegen moeten vechten’ vertelde ze aan RTL Boulevard.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment