Voetbalclubs zijn van plan om voor fans te spelen in strijd met de regels van het coronavirus

Voetbalclubs zijn van plan om voor fans te spelen in strijd met de regels van het coronavirus

Profvoetbalclubs zijn van plan om hun stadions open te stellen voor fans in weerwil van het verbod op het coronavirus, als de regels niet worden versoepeld wanneer de regering ze op 25 januari opnieuw beoordeelt.

VVV Venlo, Top OSS en ADO Den Haag alles verteld RTL Nieuws dat ze in gesprek waren met lokale autoriteiten over de gevolgen van protesteren tegen de regels.

Eredivisieclubs spelen het laatste weekend van januari niet vanwege internationale wedstrijden, maar in de Keuken Kampioen Divisie staat een vol programma op het programma.

Een woordvoerder van TOP Oss zei dat de club woensdag in gesprek was met de lokale politie en veiligheidsfunctionarissen over het spelen tegen Den Bosch op 28 januari in het bijzijn van fans. ‘We willen de derby spelen in een vol Kuipje-stadion met fans en sponsors’, zei hij.

De plannen weerspiegelen een groeiende onrust in verschillende sectoren die gesloten zijn door de vorige maand opgelegde lockdown. Meer dan 40 theaters openen woensdag als kapsalon, terwijl verschillende musea hun deuren openen als sportscholen om het verschil te benadrukken tussen sectoren die deze week weer open mochten en sectoren die gesloten blijven.

Afgelopen weekend gingen cafés en restaurants in verschillende Nederlandse steden open voor klanten ondanks het bevel om gesloten te blijven vanwege het hoge besmettingspercentage. Burgemeesters zeiden vooraf dat ze de regels niet zouden handhaven of boetes zouden opleggen tijdens de actiedag.

Maandag zijn in 24 uur tijd ruim 42.000 besmettingen met het coronavirus geregistreerd door het RIVM, een record voor één dag. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zei dat het dagelijkse cijfer zou kunnen pieken op ongeveer 80.000, zelfs met de beperkte versoepeling van de lockdown van afgelopen weekend.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment