VN-rapporteur retweet oude beelden, zegt dat ‘wreedheid’ Nederlandse politie moet stoppen

VN-rapporteur retweet oude beelden, zegt dat ‘wreedheid’ Nederlandse politie moet stoppen

De speciale VN-rapporteur voor marteling heeft een oud beeldmateriaal geretweet waarop twee politieagenten een demonstrant aanvallen en beschrijft het als ‘een van de meest walgelijke scènes van politiegeweld die ik sinds George Floyd heb gezien’.

Maar de Tweet van Nils Melzer, met de kop ‘dringend’ en gericht aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, werd vorig jaar maart in Den Haag genomen.

Op de beelden is te zien hoe een eenzame demonstrant wordt geraakt door politieagenten met wapenstokken en wordt aangevallen door een politiehond, en in Nederland ophef veroorzaakte toen deze op sociale media werd geplaatst.

In zijn tweet zegt Nils Melzer in hoofdletters dat ‘deze wreedheid hier en nu moet stoppen’ en dat hij binnenkort een officiële protestnota naar de Nederlandse regering zal sturen. Hij roept ook op tot vervolging van de politie en hun superieuren.

Dit gebeurt echter al. In december maakte het openbaar ministerie bekend dat: de twee politieagenten worden vervolgd voor het gebruik van buitensporig geweld dat volgens de afdeling onevenredig was.

Tientallen mensen hebben er nu op gewezen dat de beelden oud zijn en niet zijn genomen tijdens de verboden demonstratie van zondag in Amsterdam, zoals geïmpliceerd. Melzer retweette maandag ook een kort filmpje van dat protest waarin een demonstrant werd aangevallen door een hond.

In die tweet nodigde hij slachtoffers, getuigen en ngo’s uit om ‘verifieerbaar bewijs’ over het incident in te dienen ter voorbereiding op zijn officiële bezoek aan Nederland in 2022, dat volgens hem gericht zou zijn op politiegeweld.

DutchNews.nl heeft de VN en Melzer om commentaar gevraagd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment