Vierplussers krijgen vanaf 25 januari vaccin tegen coronavirus aangeboden: ANP

Vierplussers krijgen vanaf 25 januari vaccin tegen coronavirus aangeboden: ANP

Nederland gaat in de week van 25 januari starten met het uitnodigen van kinderen van vijf tot elf jaar, meldt volksgezondheidsinstituut RIVM aan persbureau ANP.

Vanaf 18 januari kunnen de eerste afspraken gemaakt worden en worden ouders uitgenodigd om voor al hun nakomelingen tegelijk een afspraakje te maken, aldus het ANP.

In totaal komen 1,3 miljoen kinderen in aanmerking voor de vaccinatie.

Het kabinet nam vorige maand het besluit om het vaccinatieprogramma uit te breiden naar alle jongere kinderen, naar aanleiding van raanbevelingen van de gezondheidsraad Gezondheidsraad. Tot dan toe lag de focus op kinderen met onderliggende gezondheidsproblemen.

De gezondheidsraad zei dat kinderen direct en indirect baat hebben bij vaccinatie. In het bijzonder zal vaccinatie het risico verminderen dat mogelijk 100 tot 150 kinderen MIS-C ontwikkelen, een ernstig multi-orgaan-inflammatoir syndroom, aldus de raad.

Kinderen van vijf tot elf jaar krijgen een derde van de dosis voor het volwassen vaccin toegediend.

Indirect zal het vaccineren van kinderen de verspreiding van het virus op scholen, sportclubs en de samenleving in het algemeen verminderen, waardoor sommige beperkingen kunnen worden versoepeld, aldus de raad.

Kinderen hoeven echter geen coronaviruspas te tonen om evenementen of een café te beëindigen, zodra de huidige strenge maatregelen worden opgeheven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment