Vier Limburgse agenten worden vervolgd voor intimidatie en machtsmisbruik

Vier Limburgse agenten worden vervolgd voor intimidatie en machtsmisbruik

Vier politieagenten in Limburg worden vervolgd voor het intimideren van verdachten, het schenden van het ambtsgeheim en het misbruiken van hun bevoegdheden.

De drie mannen en een vrouw werden twee jaar geleden uit het korps ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim, wat aanleiding gaf tot een strafrechtelijk onderzoek door het openbaar ministerie.

Hun ontslag maakte deel uit van een enorm disciplinair onderzoek dat werd uitgevoerd door 30 rechercheurs die tienduizenden berichten van de agenten onderzochten, waarbij 160 getuigen werden ondervraagd.

In vier rechtszaken uitgesproken vonnissen werden vernietigd nadat het openbaar ministerie had vastgesteld dat de agenten procedures hadden geschonden. ‘Ze deden onder meer huiszoekingen zonder eerst toegang te krijgen tot de woningen, zoals wettelijk verplicht’ officier van justitie Fanny Hillhorst vertelde NRC.

Het openbaar ministerie zei dat de vier agenten werden verdacht van ‘pesten, ondermijnen van gedrag, intimidatie, schending van het ambtsgeheim en misbruik van politiebevoegdheden’.

Maar de beslissing werd bekritiseerd door politievakbond NPB, die zei dat het ‘onmenselijk’ was om de agenten aan te klagen terwijl ze al waren gestraft door van hun baan te worden verwijderd.

‘Deze agenten waren er niet op uit zichzelf te verrijken, maar probeerden dieven te pakken te krijgen’, zegt voorzitter Jan Struijs.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment