Vier jaar cel voor man die schoot op Saoedische ambassade

Vier jaar cel voor man die schoot op Saoedische ambassade

 

Rechtbank Den Haag heeft veroordeeld een man uit Zoetermeer voor het aanvallen van de Saoedi-Arabische ambassade in Den Haag november 2020 en veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Mohamed A. schoot 29 keer het ambassadegebouw binnen nadat het personeel van het consulaat weigerde hem een ​​visum te geven om naar het koninkrijk te reizen. Hij wilde naar Mekka reizen voor een islamitische bedevaart.

Het openbaar ministerie eiste tien jaar cel, maar de rechtbank weigerde hem te veroordelen op beschuldiging van terrorisme, omdat er geen bewijs was dat hij het Nederlandse publiek bang wilde maken. Wel werd hij veroordeeld voor poging tot moord omdat er tijdens de vroege ochtendaanval een bewaker in het gebouw was.

Zijn straf werd verlaagd vanwege aanhoudende psychische problemen. Volgens het openbaar ministerie lijdt hij aan grootheidswaanzin.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment