Videolinks en geen familierechtadvocaten: minister schudt ganglandprocessen op

Videolinks en geen familierechtadvocaten: minister schudt ganglandprocessen op

Standbeeld van gerechtigheid.

Het kabinet heeft een pakket aan maatregelen gepubliceerd dat volgens haar noodzakelijk is om de dreiging van de georganiseerde misdaad aan te pakken – waaronder de introductie van videolinks voor grote criminelen eerder dat de rechtbank verschijnt.

Volgens minister Sander Dekker van Justitie zou dit betekenen dat de politie niet langer ingewikkelde beveiligingsprocedures hoeft uit te voeren om zware criminelen persoonlijk voor de rechter te laten verschijnen.

Dekker wil er ook voor zorgen dat gedetineerden in zwaarbeveiligde gevangenissen twee advocaten tegelijk zien in plaats van één. Dit, zei hij, is om situaties te vermijden waarin alleenstaande advocaten kunnen worden gebruikt om met de buitenwereld te communiceren.

Ook wil het kabinet stoppen met het vertegenwoordigen van advocaten van mensen met wie zij een hechte familie- of persoonlijke band hebben en heeft het de Orde van Advocaten opgeroepen te praten over de mogelijkheden.

De geplande veranderingen komen in de nasleep van de Ridouan Taghi gangland-zaak. Een van de advocaten die Taghi vertegenwoordigt, is zijn neef, en is gearresteerd op verdenking van communicatie met de buitenwereld namens Taghi.

Het doel van de veranderingen, zegt Dekker, is om te voorkomen dat verdachten met elkaar communiceren. ‘Dit zijn zware criminelen met veel macht en middelen, die alles willen doen om hun illegale activiteiten voort te zetten’, aldus Dekker. ‘Dat is een grote bedreiging voor onze veiligheid. Deze bijzondere groep gedetineerden vraagt ​​om een ​​bijzondere aanpak.’

De minister heeft ook besloten dat de streng beveiligde rechtbank in Amsterdam wordt vervangen door één in Lelystad. Ook wordt in Vlissingen een nieuw zwaarbeveiligd gevangenis- en gerechtscomplex gebouwd.

De wijzigingen worden maandag ter beoordeling naar het parlement gestuurd.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment