Verzekeraar berispt voor afwijzing waterdichte claim van kitesurfer

Verzekeraar berispt voor afwijzing waterdichte claim van kitesurfer

Een verzekeringsmaatschappij is door de financiële dienstverlener Kifid op de hoogte gesteld omdat ze probeerde onder een waterdichte claim te komen Telegraaf rapporten.

Verzekeraar WA Wagenfield BV weigerde uit te keren toen een brand in een kitesurfclubgebouw de uitrusting van een lid vernielde, ter waarde van zo’n € 3.000.

Bij het indienen van zijn claim kreeg de man te horen dat zijn verzekering tegen brand, diefstal en schade alleen geldig was ‘tijdens recreatief gebruik’ en dat omdat de man op dat moment niet aan het kitesurfen was, zijn claim was afgewezen.

De man reageerde door te zeggen dat hij dacht dat de clausule betrekking had op ander gebruik dan recreatief. Het is onwaarschijnlijk dat brand zijn uitrusting op het water zal vernietigen, terwijl een dief hem tijdens de branding fysiek van zijn uitrusting zou moeten bevrijden, zei hij, terwijl hij de interpretatie van de verzekeraar als ‘belachelijk’ afwees.

Waakhond Kifid voor financiële diensten was het daarmee eens en berispte het bedrijf omdat het niet in staat was relevante dekking te bieden en zijn eigen voorwaarden niet uit te leggen. De verzekeraar werd of veroordeeld tot betaling van de maximale vergoeding van € 750,-.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment