Vervroegde sluiting voor bars, restaurants en sportscholen gaat door tot in januari

Vervroegde sluiting voor bars, restaurants en sportscholen gaat door tot in januari

Huidige pakket coronamaatregelen, inclusief 17.00 uur sluiting voor bars en restaurants, zal doorgaan naar volgend jaar, zouden de ministers zondag hebben besloten.

Het besluit is zondagavond genomen tijdens een bijeenkomst van ministers en gezondheidsdeskundigen van het kabinet in de ambtswoning van premier Mark Rutte in het Catshuis.

Het besluit, indien bevestigd op de persconferentie van dinsdag, betekent dat ook niet-essentiële winkels, sportscholen en fitnesscentra nog enkele weken vanaf 17.00 uur gesloten moeten blijven.

Daarnaast blijft de aanbeveling om individuele huishoudens niet meer dan vier gasten per dag te verwelkomen van kracht – ondanks eerdere toezeggingen zou dit voor eerste kerstdag worden opgeheven, meldt de NOS.

Terwijl het aantal positieve coronavirus-tests dat bij het RIVM is gemeld de afgelopen dagen is gedaald, blijven de ziekenhuisopnames hoog en zeggen overheidsadviseurs dat het niet verstandig is om de maatregelen nog te versoepelen.

Daarnaast blijft er veel onzeker over de nieuwe Omicrom-variant van het coronavirus.

Er is nog geen besluit genomen over het verlengen van de schoolkerstvakantie tot januari. Het Outbreak Management Team van de regering steunt de actie om de verspreiding van het coronavirus onder jongere kinderen te stoppen, maar minister van Onderwijs Arie Slob is geen voorstander.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment