Verstappen zegt dat F1-titelrace tot het einde ‘spannend’ zal zijn na overwinning in Mexico

Verstappen zegt dat F1-titelrace tot het einde ‘spannend’ zal zijn na overwinning in Mexico

Max Verstappen heeft gezegd dat hij niet op zijn lauweren rust nadat hij zijn voorsprong in het coureurskampioenschap heeft uitgebreid tot 19 punten met een indrukwekkende overwinning in de Mexicaanse Grand Prix.

Verstappen greep het initiatief in de eerste bocht van ronde één en haalde de McLarens van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in om een ​​voorsprong te nemen die nooit werd bedreigd.

Bottas viel seconden later uit de strijd toen hij werd geknipt door Daniel Ricciardo, maar pakte het punt voor de snelste ronde nadat hij in de laatste ronde was overgeschakeld op zachte banden.

Een gefrustreerde Hamilton kon Verstappen niet bereiken en moest in de laatste ronden een uitdaging afhouden van de andere coureur van Red Bull, Sergio Perez, die de eerste Mexicaanse coureur werd die in zijn thuisrace op het podium eindigde.

‘Het was mooi, drie-breed, en het ging erom dat je zo laat mogelijk probeerde te remmen’, Verstappen zei over zijn openingszet. ‘Ik hield het op de baan en ging van de derde naar de eerste en dat was eigenlijk wat mijn race maakte.’

De Nederlander zei uit te kijken naar de volgende race in Brazilië, waar hij in 2019 de laatste Grand Prix won, maar waarschuwde dat ‘het heel snel kan omslaan’.

‘Ik geloof niet in momentum’, zei hij. ‘Dus elke race moeten we proberen de details vast te leggen. Dingen kunnen heel snel fout gaan of ze kunnen goed gaan. Het wordt heel strak en spannend tot het einde.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment