Verstappen wint Formule 1-titel met dramatische pass in laatste ronde in Abu Dhabi

Verstappen wint Formule 1-titel met dramatische pass in laatste ronde in Abu Dhabi

Max Verstappen is de Formule 1-wereldkampioen na het passeren van Lewis Hamilton in de laatste ronde van een dramatische laatste Grand Prix-race in Abu Dhabi.

Hamilton leek op weg naar de overwinning – en een record achtste wereldtitel – met nog vier ronden te gaan toen Nicholas Latifi tegen een muur crashte.

Red Bull schakelde Verstappen snel in voor een nieuwe set snellere banden en toen de race met nog één ronde te gaan werd hervat, kon hij zijn rivaal passeren en naar de geblokte vlag rijden.

Mercedes zal bedroefd zijn over de manier waarop de racedirecteuren de laatste ronden hebben afgehandeld, waarbij overlappende auto’s de safety car mochten inhalen en Verstappen een duidelijke run op Hamilton gaven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment