Verstappen valt ‘onsportieve’ Hamilton aan na crash Britse GP

Verstappen valt ‘onsportieve’ Hamilton aan na crash Britse GP

Lewis Hamilton (links) en Max Verstappen strijden om de leiding in ronde 1. Foto: PA/ James Moy

Max Verstappen sloeg Lewis Hamilton toe voor ‘onsportief gedrag’ nadat de zevenvoudig wereldkampioen het winnen van een onstuimige Britse Grand Prix op Silverstone vierde.

De race van Verstappen eindigde in de eerste ronde toen de Mercedes van Hamilton contact maakte met zijn achterwiel toen de Britse coureur zich een weg probeerde te banen in de Copse-bocht.

Verstappen liep weg van het incident, maar keek naar de latere stadia van de race vanuit het ziekenhuis in Coventry terwijl hij werd gecontroleerd na de botsing.

De Nederlander was niet in de stemming voor verzoening nadat hij zag hoe Hamilton de overwinning van Charles Leclerc’s Ferrari pakte met nog twee ronden te gaan, en een straf van 10 seconden overwon die was opgelegd voor het veroorzaken van de crash in de eerste ronde.

‘Het is respectloos en onsportief om naar de vieringen te kijken terwijl je nog in het ziekenhuis ligt, maar we gaan verder’, zei Verstappen, die ook klaagde dat de straf van Hamilton onvoldoende was.

Christian Horner, de teammanager van Red Bull, was vernietigend in zijn beoordeling van Hamilton en beschuldigde hem van een ‘wanhopige’ zet en ‘vuil rijden’.

‘Lewis heeft een wiel in de binnenkant van een van de snelste bochten van dit wereldkampioenschap gestoken. Hij rijdt al jaren op dit circuit; je weet dat je dat hier niet doet,’ hij vertelde Formula1.com.

‘Het resultaat – godzijdank hebben we vandaag nog geen chauffeur gehad die ernstig gewond is geraakt of erger.’

Hamilton beschreef zijn rivaal als een ‘ongelooflijke concurrent’, terwijl hij later op Twitter hulde bracht aan zijn team.

Verstappen heeft een voorsprong van acht punten op Hamilton die over twee weken de 11e ronde van het 23-raceseizoen in Hongarije ingaat.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment