Verstappen tevreden met schadebeperking, voorsprong teruggebracht tot acht punten

Verstappen tevreden met schadebeperking, voorsprong teruggebracht tot acht punten

Max Verstappen zei dat hij blij was de schade te beperken nadat hij vanaf de zevende plaats in de Grand Prix van Qatar was gestart om zijn smalle voorsprong in het coureurskampioenschap te behouden.

De Nederlander maakte in de eerste ronde drie plaatsen goed en schoof al snel door naar de tweede positie, maar wist de Mercedes van Lewis Hamilton niet serieus binnen te dringen.

Verstappen pakte ook het bonuspunt voor de snelste ronde om een ​​voorsprong van acht punten op Hamilton te houden met nog twee races te gaan, in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

‘In een weekend waarin je tempo tekort komt en toch als tweede eindigt en dat snelste rondepunt pakt, denk ik dat dat goed is’ Verstappen zei na de race.

‘We moeten gewoon proberen gefocust te blijven en er zijn nog twee races te gaan en zoals je kunt zien, kan er veel gebeuren. Alles is mogelijk.’

Verstappen kreeg vijf gridplaatsen bestraft nadat de stewards hadden geoordeeld dat hij een dubbele gele vlag had genegeerd aan het einde van de kwalificatiesessie, terwijl Red Bull’s teambaas Christian Horner een officiële waarschuwing kreeg voor het uithalen van de race-marshals vanwege het incident.

Horner zei dat zijn opmerking over een ‘rogue marshal’ die de vlag voerde nadat Pierre Gasly aan het einde van de sessie een lekke band had opgelopen ‘onder druk van de concurrentie’ was gemaakt.

Ik wil graag duidelijk maken dat marshals geweldig werk leveren”, vertelde Horner aan Sky F1. “En mijn frustratie in wat ik eerder uitte was niet bij marshals, het was een omstandigheid. Dus als iemand een overtreding heeft begaan, dan bied ik daar uiteraard mijn excuses voor aan.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment