Verstappen heeft er alle vertrouwen in om terug te stuiteren nadat Hamilton naar de overwinning stormt in Brazilië

Verstappen heeft er alle vertrouwen in om terug te stuiteren nadat Hamilton naar de overwinning stormt in Brazilië

Max Verstappen zegt er vertrouwen in te hebben dat hij in de laatste drie Grand Prix-races van het seizoen kan terugveren nadat Lewis Hamilton zijn voorsprong in het coureurskampioenschap terugbracht tot 14 punten.

Verstappen greep het voordeel in de Braziliaanse Grand Prix door Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas in de eerste bocht te passeren om de leiding te nemen, maar kon de wereldkampioen, die in ronde 59 van de 71 ronden tellende race voorbij raasde, niet tegenhouden.

‘Vandaag was een beetje schadebeperking in een weekend waarin het een beetje moeilijk was, maar ik heb er vertrouwen in dat we in de komende races terug zullen stuiteren’ zei Verstappen na afloop.

‘Ik denk dat we over het algemeen de juiste telefoontjes hebben gepleegd en alleen maar probeerden te dekken, dus daar valt eigenlijk niet veel over te zeggen. We waren net iets te traag.’

Hamilton’s overwinning vanaf de 10e plaats op de grid werd door voormalig wereldkampioen Damon Hill beoordeeld als ‘een van de beste ritten in de F1 door iedereen’. Zijn team kreeg een gridstraf van vijf plaatsen voor het plaatsen van een nieuwe motor, wat nog werd verergerd toen hij de sprintrace van zaterdag van achteren moest starten vanwege een technische overtreding tijdens de kwalificatie.

Mercedes was ook bedroefd dat Verstappen niet werd bestraft omdat hij Hamilton van de baan dwong toen hij 11 ronden eerder probeerde in te halen. Hamilton bagatelliseerde het incident na de race, maar teambaas Toto Wolff zei dat de verhuizing ‘over de lijn’ was en klaagde dat zijn team dit weekend ‘vele, vele klappen in het gezicht had gekregen’.

Hamiton zei: ‘Ik denk dat ik aanvankelijk voor lag, en ik denk dat hij zijn mannetje bleef staan ​​en we allebei van de weg raakten. Nou, ik denk dat hij bijna van de weg raakte, dus ik moest natuurlijk vermijden… Het is moeilijk vechten en ik zou eigenlijk niets minder verwachten. We hebben de wielen niet aangeraakt, wat goed is.’

Verstappen kreeg een boete van € 50.000 voor het inspecteren van de vleugel van Hamilton in de paddock tijdens de kwalificatie. ‘Het is een flinke boete, dus ik hoop dat ze lekker eten en veel wijn hebben’, zei hij.

Verstappen zal minimaal één van de laatste drie races moeten winnen om de titel te claimen of erop vertrouwen dat Hamilton technische problemen heeft. De volgende Grand Prix is ​​op 21 november in Qatar.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment