Verstappen claimt prestigieuze prijs om succesvol weekend in Imola af te sluiten

Verstappen claimt prestigieuze prijs om succesvol weekend in Imola af te sluiten

Formule 1-coureur Max Verstappen is tijdens de prestigieuze Laurens World Sports Awards uitgeroepen tot Sportman van het Jaar.

De 24-jarige is de eerste Nederlander die de titel wint, die vijf keer werd gewonnen door tennisser Roger Federer en vier keer door sprinter Usain Bolt.

In 2020 deelde Verstappens rivaal, Lewis Hamilton, de prijs met de Argentijnse voetballer Lionel Messi.

Wielrenster Annemiek van Vleuten werd genomineerd voor de Comeback of the Year-prijs na het winnen van de Olympische tijdrit in Tokio, vijf jaar nadat een zware val haar de overwinning in hetzelfde evenement kostte.

De aankondiging in Sevilla op zondag sloot een succesvol weekend af voor Verstappen, die de Italiaanse Grand Prix in Imola domineerde.

De Red Bull-coureur won de race vanaf pole position en claimde zijn tweede overwinning in de eerste vier races van het seizoen, waarbij teamgenoot Sergio Perez de tweede plaats opeiste.

Verstappen kreeg een onverwachte boost toen kampioenschapsleider Charles Leclerc een bocht 10 ronden van de finish verkeerd inschatte en van de baan afsloeg terwijl hij als derde eindigde. Hij kwam uiteindelijk als zesde thuis, waardoor Verstappen zijn voorsprong kon terugbrengen van 46 punten naar 27.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment