Verloren walrus stopt bij zandbank bij Schiermonnikoog

Verloren walrus stopt bij zandbank bij Schiermonnikoog

Een vrouwelijke walrus is gespot op een zandbank bij Schiermonnikoog, een zeer zeldzame verschijning in Europese wateren,

Walrussen leven op de ijsschotsen van de Noordelijke IJszee, maar de dieren zijn wonderbaarlijke zwemmers en kunnen grote afstanden afleggen.

Het vrouwtje in kwestie werd gespot door Ralf van Hal, marien onderzoeker aan Wageningen Universiteit. Van Hal had niet meteen door dat dit een zeer ongebruikelijke gast was, vertelde hij aan de lokale omroep Omrop Friesland. Van Hal weet meer van vis, aldus de omroep.

Het vrouwtje, dat vermoedelijk via Denemarken is gereisd, is ook gesignaleerd op de Duitse Waddeneilanden Baltrum en Spiekeroog. Milieuorganisaties hebben het publiek gevraagd het dier niet te benaderen.

De laatste keer dat een walrus in het Waddengebied is gespot was in 1998, toen men Ameland bezocht.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment