Verkoudheid en griep vielen tijdens pandemische beperkingen

Verkoudheid en griep vielen tijdens pandemische beperkingen

Vorig jaar hadden minder mensen griep of zelfs verkoudheid, waarschijnlijk als gevolg van de beperkingen van het coronavirus, aldus de CBS Nederlands bureau voor de statistiek.

Een periodiek gezondheidsonderzoek suggereerde dat in 2021 30% van de ondervraagde Nederlanders zei de afgelopen twee maanden een verkoudheid, keel- of sinusinfectie of griep te hebben gehad.

In 2018, toen dit voor het laatst werd gemeten, zei 41% van de ondervraagden dat dit het geval was. De daling deed zich voor in bijna alle leeftijdsgroepen, behalve bij kinderen onder de vier jaar en ouders van kinderen tot 12 jaar, die net zoveel kans hadden op verkoudheid of griep.

Ondertussen daalde ook de incidentie van verschillende andere relatief kleine gezondheidsklachten zoals bronchitis of longinfecties, oorinfecties, diarree en braken in 2021. ‘De daling… hield waarschijnlijk verband met beperkingen tegen de verspreiding van het coronavirus’, meldde het lichaam .

Maatregelen zoals social distancing, handen wassen en gezichtsmaskers, evenals volledige lockdowns, zouden de oorzaak zijn van de val.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment