Verkiezingshorloge: stempassen arriveren en Amsterdam, Delft gastheer van Engelse debatten

Verkiezingshorloge: stempassen arriveren en Amsterdam, Delft gastheer van Engelse debatten

Iedereen die stemgerechtigd is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart zou zijn stempas moeten hebben ontvangen (stempas) uiterlijk woensdag, twee weken voor de stemming.

Kiezers moeten de stempas en identiteitskaart mee om te stemmen in het stembureau van hun keuze, waarvan sommige op 14 en 15 maart open zullen zijn, zodat mensen die wachtrijen willen vermijden vroeg kunnen stemmen.

Zo’n 13 miljoen mensen komen in aanmerking om te stemmen bij de verkiezingen, inclusief alle EU-onderdanen en andere buitenlanders die minimaal vijf jaar in Nederland wonen.

Hoe te stemmen?

Ondertussen organiseren steeds meer steden verkiezingsdebatten in het Engels, zodat internationale arbeiders die geen vloeiend Nederlands spreken, kennis kunnen nemen van de kandidaten in hun regio.

Op woensdagavond is er een debat voor studenten en buurtbewoners in Delft, georganiseerd op de universiteit. Registreer hier.

In Amsterdam vindt op 9 maart in het Podium Mozaiek in de wijk Bos en Lommer een evenement plaats met de vijf partijen die het naar verwachting het beste zullen doen – de VVD, GroenLinks, PvdA, Volt en D66. Registreer hier.

In Den Haag wordt ook een verkiezingsthema-evenement georganiseerd voor internationale arbeiders. Dat zal op 9 maart plaatsvinden. Meer details volgen.

Er zijn al debatten geweest in Eindhoven en Groningen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment