Verkiezingshorloge: Politieagent leidt extreemrechtse Forum-campagne in Helmond

Verkiezingshorloge: Politieagent leidt extreemrechtse Forum-campagne in Helmond

Een dienstdoende politieagent die de campagne van de extreemrechtse politieke partij Forum voor Democratie in Helmond leidt, is niet betrokken bij belangenverstrengeling, zegt een woordvoerster van de landelijke politie.

Theo Heller, die een ‘leidinggevende rol’ heeft bij de afdeling techniek van de politie regiooperaties Dros, is niet alleen de aanvoerder van de Forum-campagne in de Noord-Brabantse stad, maar staat ook op de Forum-kandidatenlijst in het nabijgelegen Eindhoven.

De FvD, onder leiding van Thierry Baudet, doet in zo’n 50 steden en dorpen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Heller, 62, vertelde de lokale omroep Dit is Helmond hij voelde zich aangetrokken tot de partij vanwege haar standpunt over het coronavirus en hoopte de verloren vrijheden te kunnen herstellen.

Partijleider Baudet werd onlangs door een rechtbank bevolen om tweets verwijderen waarin hij de huidige coronavirusregels vergelijkt met de Holocaust, en om te stoppen met het gebruik van foto’s van de Holocaust om zijn punt te maken.

Ook FvD-Kamerleden hebben andere politici en zorgexperts bedreigd met ‘tribunalen’ voor het plegen van misdaden in verband met het coronavirus.

Op de vraag of hij uitspraken van de partijleiding steunt, zegt Heller dat sommige dingen die Thierry Baudet zegt, de aandacht moeten trekken. ‘Hij is verantwoordelijk voor de dingen die hij zegt en ik ga er geen commentaar op geven’, zei Heller, eraan toevoegend dat hij het partijmanifest steunde.

Opnieuw aandringend op de kwestie zei hij: ‘Maar ik ben het niet oneens met wat hij zegt.’

Grondwettelijk recht

De politiewoordvoerster zei dat het een grondwettelijk recht is voor mensen om betrokken te zijn bij de politiek.

‘Gesprekken tussen de heer Heller en zijn meerdere bevestigen dat er geen sprake is van een onaanvaardbaar belangenconflict’, aldus de woordvoerster. ‘Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn geweest als meneer Heller bij de korpschef Helmond had gewerkt. Dan zou hij naar een andere afdeling zijn overgeplaatst.’

GroenLinks was bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de grootste partij in Helmond, gevolgd door de christen-democraten en socialisten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment