Verkeersongevallen met 8% gestegen in 2021, politie richt zich op afleiding achter het stuur

Verkeersongevallen met 8% gestegen in 2021, politie richt zich op afleiding achter het stuur

Volgens een nieuw rapport van Smart Traffic Accident Reporting (STAR) is het aantal ernstig gewonden bij verkeersongevallen het afgelopen jaar met 8% gestegen.

In 2021 waren er 17.842 incidenten waarbij meer dan één persoon gewond raakte, tegen 16.540 het jaar ervoor. Ook het aantal niet-gewonde aanrijdingen steeg met ongeveer 8% tot ruim 68.700, de Telegraaf meldde.

Het aantal doden bij verkeersongevallen daalde echter licht van 496 naar 478.

STAR zei dat de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen te hard rijden waren, rijden onder invloed van drank of drugs en afleiding in de auto, zoals mobiele telefoons.

De politie zei dat ze de inspanningen opvoerden om automobilisten te pakken die met hun telefoon achter het stuur zaten, waarop een boete van € 250 staat. Lokale troepen zijn uitgerust met camera’s die vanaf bovengrondse viaducten kunnen detecteren of een chauffeur een telefoon in de hand heeft.

‘Ik denk dat we goed moeten kijken welke slimme technologieën we kunnen inzetten om de handhaving te verbeteren’, zegt Janis Tamsma, hoofd operaties bij de politie van Amsterdam. vertelde Goedemorgen Nederland.

‘Maar ik denk dat de belangrijkste plek om te beginnen bij de mensen zelf is. Ze moeten verantwoord met hun auto omgaan.’

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment