Verhuurders bekritiseren plan minister om volgend jaar huurverhogingen te beperken

Verhuurders bekritiseren plan minister om volgend jaar huurverhogingen te beperken

Vastgoedinvesteerders zijn ontevreden over het plan van het kabinet om een ​​mogelijke ‘explosie’ in de huur van woningen in de particuliere sector aan te pakken.

‘Als dit zo doorgaat, wordt het voor een verhuurder heel moeilijk om winst te maken op een huurwoning en moeten we er rekening mee houden dat er veel huurwoningen worden verkocht’, Arnoud Vlak, directeur lobbygroep vastgoedbeleggers Vastgoed Belang vertelde de Financieel Dagblad.

Vorig jaar kwamen verhuurders die actief zijn in de niet-huurgecontroleerde sector overeen om de huurstijgingen te beperken tot het inflatiepercentage van het voorgaande jaar plus 1%.

Huisvestingsminister Hugo de Jonge zei maandag echter dat dit tot problemen kan leiden voor huurders, gezien de snel stijgende inflatie, vooral in combinatie met hogere energierekeningen.

In plaats daarvan is de minister van plan om een ​​maximale verhoging vast te stellen voor de zogenaamde vrije sector huren – woningen die duurder zijn dan de limiet van € 763 per maand voor de sociale huursector. Hij heeft dit recht al op een sociale huurwoning.

Het kabinet verhoogde eerder de overdrachtsbelasting voor particuliere verhuurders naar 9% en sprak af dat zij volgend jaar meer belasting gaan betalen over de waarde van hun woning.

Samen zorgen de maatregelen ervoor dat verhuurders nu overwegen om al dan niet door te gaan, aldus Vlak. ‘En dat betekent dat er minder niet-huurgecontroleerde panden zullen zijn, niet meer’, zei hij tegen de krant.

De regering heeft toegezegd het aantal huurwoningen buiten de sociale huursector te verhogen, met name middenhuur tot € 1.000 per maand. Momenteel is 57% van de Nederlandse woningvoorraad koopwoning, 33% is huurgecontroleerd en slechts 9% is beschikbaar voor hogere inkomens die willen huren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment