Verdachte schietpartij verzorgingstehuis was ‘op de vlucht’ na mysterieuze dood Vlissingen

Verdachte schietpartij verzorgingstehuis was ‘op de vlucht’ na mysterieuze dood Vlissingen

De 38-jarige man die is aangehouden voor het doodschieten van twee mensen in een dagcentrum voor gehandicapten in Albasserdam op vrijdagochtend, is mogelijk betrokken geweest bij een ander dodelijk incident in Vlissingen op 4 mei.

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar vertelde vrijdagavond op een persconferentie dat de politie kort na zijn arrestatie ontdekte dat de verdachte dezelfde man was die door de Zeeuwse politie werd gezocht na de dood van een schoenmaker in de havenstad twee dagen geleden.

‘Er is genoeg bewijs om te denken dat de zaken met elkaar te maken hebben’, zei Hillenaar.

Daarnaast was de verdachte volgens hem ook patiënt geweest op de boerderij, waar volwassenen en kinderen met psychiatrische beperkingen of die ‘weer op het goede spoor’ moeten komen voor ergotherapie.

De politie zegt nu dat een 34-jarige vrouw en een 16-jarig meisje zijn gedood, en een 20-jarige vrouw en 12-jarige jongen ernstig gewond zijn geraakt bij de aanval, die kort voor 11.00 uur plaatsvond. .

De twee mensen die de schietpartij hebben overleefd, liggen ernstig ziek in het ziekenhuis.

‘Alblasserdam is in shock’, zei burgemeester Jaap Paans op de persconferentie. ‘Veel mensen waren getuige van deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ik heb familieleden, cliënten, vrijwilligers en medewerkers gesproken en zij hebben gesproken over de angst en het verdriet dat zij hebben ervaren.’

Arresteren

De man die is gearresteerd is genoemd door de ADVERTENTIE als 38-jarige John S uit het nabijgelegen Oud-Alblas. De politie heeft de naam niet bevestigd, maar zei wel dat de verdachte geen strafblad had, maar dat hij een bekende onruststoker was.

Hij werd kort na de schietpartij in een nabijgelegen park gearresteerd en was gewapend toen hij werd opgepakt, aldus politiewoordvoerder Dennis den Os.

De politie heeft nog niet gezegd hoe de man in de Vlissingen-zaak is vermoord of hem formeel heeft geïdentificeerd, maar vertelden andere winkeliers aan lokale media dat hij een ‘vreemd personage’ was dat voor zichzelf hield.

De zorgboederij, of zorgboerderij, is een concept waarmee mensen met problemen of beperkingen als ergotherapie met dieren of op het land kunnen werken. De boerderij waar de schietpartij plaatsvond, kijkt uit op het bij toeristen populaire molenpark Kinderdijk.

De dodelijke schietpartij kwam minder dan 12 uur nadat twee jonge vrouwen uit de stad omkwamen bij een auto-ongeluk.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment