Ventilatie in Nederlandse kroegen valt ver onder WHO-norm: NRC

Ventilatie in Nederlandse kroegen valt ver onder WHO-norm: NRC

De Nederlandse regels rond ventilatie in bars en restaurants liggen ruim onder de norm die wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie, de NRC donderdag gemeld.

EEN nieuwe wet over de verkoop van alcohol die op 1 juli van kracht werd en die bedoeld is om alcoholmisbruik, vooral onder jongeren, aan banden te leggen, verlaagde ook de ventilatienorm voor bars en restaurants.

In plaats van elke tien minuten een volledige luchtverversing, schrijft de nieuwe wet een luchtverversing per uur voor voor bestaande gebouwen, in overeenstemming met het Bouwbesluit, een gezondheids- en veiligheidsrichtlijn die niet gericht is op het verminderen van infecties maar op het beperken van geuren, vertelden experts aan de krant .

Ze zeiden dat het vertrekkende kabinet ‘onverantwoordelijk heeft gehandeld’ door de norm te verlagen in een tijd waarin bars een belangrijke bron van coronavirusinfecties waren.

Gezondheidsinstituut RIVM is niet om advies gevraagd. het papier gevonden. Een woordvoerder noemde de nieuwe ventilatienorm ‘minimaal’.

Het Outbreak Management Team van de overheid heeft strengere ventilatienormen geadviseerd, hoewel niet bekend is welke ventilatieniveaus nodig zijn om infectie in gesloten ruimtes te voorkomen. Het is nog onduidelijk of het kabinet het OMT-advies zal opvolgen.

Demissionair premier Mark Rutte bekent eerder deze maand dat het belang van goede ventilatie niet ‘goed gecommuniceerd’ is, maar dat dit alleen betrekking had op de huizen van mensen, die volgens hem om de 15 minuten geventileerd moeten worden.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment