Veiligheidsraden komen overeen om actie te ondernemen op het gebied van huisvesting voor vluchtelingen naarmate de crisis verergert

Veiligheidsraden komen overeen om actie te ondernemen op het gebied van huisvesting voor vluchtelingen naarmate de crisis verergert

De 25 regionale veiligheidsdiensten van Nederland zijn overeengekomen om 800 extra bedden te vinden om het toenemende aantal asielzoekers dat huisvesting nodig heeft het hoofd te bieden, zei de burgemeester en bestuursvoorzitter van Nijmegen Hubert Bruls.

Minister van Justitie Ferd Grapperhaus deed maandag een dringende oproep om hulp bij het vinden van woonruimte, met name jonge vluchtelingen die zonder andere familieleden in Nederland zijn.

Het nieuws van een mogelijke doorbraak komt op het moment dat de burgemeester van Westerwolde, die het opvangcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel dekt, een grimmige waarschuwing gaf over de toestand op de locatie in Groningen.

Maandagnacht sliepen 429 mensen in de tenten die zijn opgericht als noodaccommodatie, maar er zijn slechts bedden voor 275, zei hij.

‘Als je zoveel mensen plaatst in een ruimte die bedoeld is voor 275, dan heeft dat gevolgen voor de volksgezondheid’, zegt Jaap Velema. ‘We willen een normaal aantal mensen kunnen huisvesten.’

Het tekort aan huisvesting is zowel te wijten aan een toename van het aantal vluchtelingen als aan de landelijke huisvestingscrisis, waardoor asielzoekers met de vluchtelingenstatus nergens heen kunnen.

Ongeveer 11.000 van de 30.000 bedden in reguliere vluchtelingencentra worden momenteel bewoond door mensen die een verblijfsvergunning hebben en wachten op een normale huisvesting. Daarnaast wachten nog duizenden mensen op de beoordeling van hun zaak door de immigratiedienst IND.

Ondertussen hebben de eerste 560 Afghanen die deze zomer uit Kabul zijn gehaald, een formele vluchtelingenstatus gekregen in Nederland.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment