Veiligheid van hulpdiensten staat voorop bij nieuwjaar, zegt politiechef

Veiligheid van hulpdiensten staat voorop bij nieuwjaar, zegt politiechef

De hoogste prioriteit van de politie tijdens de nieuwjaarsvieringen van dit jaar zal het waarborgen van de veiligheid van hulpverleners zijn, zegt politiechef Willem Woelders tegen de Wachtwoord in een interview.

Op de tweede plaats op de prioriteitenlijst staat het veilig houden van gewone burgers, terwijl het handhaven van de coronavirusregels en het verbod op vuurwerk op de derde plaats komen, vertelde Woelders aan de krant. ‘We kunnen niet iedereen controleren en moeten keuzes maken’, zei hij.

Net als vorig jaar zijn vuurwerkshows en alles behalve het allerlichtste consumentenvuurwerk verboden vanwege de pandemie van het coronavirus. In 2020 werden de regels op grote schaal overtreden, hoewel het aantal gewonden door vuurwerk sterk daalde.

De toenemende populariteit van het krachtigste vuurwerk blijft een probleem, stelt Woelders. ‘Het zijn in feite explosieven waarmee je een auto kunt opblazen’, zei hij. ‘Het is extreem gevaarlijk spul, het heeft eigenlijk niets met vuurwerk te maken.’

De politie heeft dit jaar tot nu toe ruim 170 ton illegaal vuurwerk in beslag genomen gericht op de Nederlandse markt, opgeslagen in zowel Nederland als net over de grens met Duitsland.

Zo’n 10% van de mensen vertelde in een enquête van de lokale nieuwswebsite Binnenlands Bestuur dat ze ondanks het verbod nog steeds van plan zijn om dit nieuwe jaar vuurwerk af te steken.

‘We gaan niet achter elk vuurwerk aan dat wordt gegooid’, zei Woelders. ‘Maar als de openbare orde in gevaar komt en mensen in gevaar komen, dan volgen arrestaties en boetes.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment