Veerdiensten P&O ondervinden grote hinder, route Rotterdam naar Hull stil

Veerdiensten P&O ondervinden grote hinder, route Rotterdam naar Hull stil

De grootste veerbootmaatschappij van Groot-Brittannië, P&O Ferries, heeft de bemanning van de hele vloot ontslagen na het stopzetten van al haar afvaarten op donderdag, inclusief de dienst van Hull naar Rotterdam. Britse media meldden: op donderdag.

Het bedrijf, eigendom van het in Dubai gevestigde DP World, had de bemanning verteld terug te keren naar de haven in afwachting van een belangrijke aankondiging.

Vakbonden zeiden dat ongeveer 800 banen in alle rangen waren geschrapt zonder kennisgeving en dat P&O van plan is goedkope uitzendkrachten in te zetten om zijn schepen te exploiteren.

P&O heeft nog niet publiekelijk gereageerd maar wel een bedrijfsmemo gepost op sociale media door Hull Labour-parlementslid Karl Turner zei dat de aankondiging ‘de levensvatbaarheid op lange termijn van het bedrijf zal verzekeren’.

‘Om deze aankondiging te vergemakkelijken is aan al onze schepen gevraagd om hun passagiers en lading te lossen en klaar te staan ​​voor verdere instructies. Dit betekent dat we verwachten dat al onze havens vandaag ernstige verstoringen zullen ervaren’, aldus de memo.

P&O is de grootste veerbootmaatschappij op de Dover-Calais overtocht en exploiteert ook de dagelijkse 11,5 uur durende Hull Rotterdam-verbinding. Het verzorgt ook drie vrachtovertochten naar Teesport vanuit Rotterdam per week.

De Hull bedient een van de drie directe passagiersroutes naar Groot-Brittannië vanuit Nederland. De andere twee worden geëxploiteerd door DFDS (IJmuiden naar Newcastle) en Stena Line (Hoek van Holland naar Harwich). Passagiers die gestrand zijn door de P&O-problemen worden doorverwezen naar DFDS.

vakbonden

Vakbonden zeggen dat ze hun leden hebben opgedragen aan boord te blijven en hebben opgeroepen tot overheidsingrijpen.

P&O Ferries heeft bijna 4.000 werknemers en kreeg £ 33 miljoen aan noodfinanciering van de overheid om ervoor te zorgen dat vracht bleef varen tijdens de coronaviruspandemie, meldde de Guardian.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment