Veel werkgevers hebben nog geen strategie om thuiswerken aan te pakken

Veel werkgevers hebben nog geen strategie om thuiswerken aan te pakken

Zo’n drie op de vijf werkgevers hebben hun strategie om thuis te werken nog niet duidelijk gemaakt aan het personeel in de nasleep van de coronaviruspandemie, blijkt uit een onderzoek van I&O Research.

Tegelijkertijd wil bijna driekwart van de werknemers zowel thuis als op kantoor werken, zo blijkt uit het onderzoek.

Officieel luidt het advies: ‘werk thuis als het kan, en ga naar kantoor als het moet’, maar veel bedrijven verwelkomen het personeel nu toch weer op locatie. Ook het spitsuur neemt toe – een ander teken dat de oude werkpatronen terugkeren.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Andere reizen, een overkoepelende groep die tot doel heeft de CO2-uitstoot veroorzaakt door zakenreizen te verminderen en die wordt ondersteund door enkele van de grootste Nederlandse bedrijven, waaronder ABN Amro, Philips, Unilever, Leaseplan en Shell.

Een duidelijke meerderheid van de werknemers – 74% – wil de hybride vorm van werken behouden die tijdens de pandemie is ontstaan, waarbij kortere reistijden en flexibele werkuren de belangrijkste voordelen zijn. Slechts 10% van de mensen die momenteel thuis werken, geeft aan hiermee te willen stoppen.

Hybride vormen van werken stellen werkgevers voor ‘zware dilemma’s’, stelt de coalitie. Het gaat met name om een ​​verandering in de bedrijfsstructuur – van hiërarchie en controle naar vertrouwen, vrijheid en individuele verantwoordelijkheid.

Werkgevers zouden niet iedereen terug naar kantoor moeten roepen, zegt directeur Hugo Houppermans. ‘We hebben nu de mogelijkheid om werk en reizen opnieuw te definiëren’, zei hij. ‘Bedrijven die terugvallen op het oude, zullen talent verliezen.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment