Veel kantooreigenaren moeten nog investeren in energielabels

Veel kantooreigenaren moeten nog investeren in energielabels

Sommige 43% van de Nederlandse vestigingen geen energielabel van minimaal C hebben, terwijl dit vanaf januari volgend jaar wettelijk verplicht is, blijkt uit onderzoek van vastgoedadviesgroep Colliers.

Op dit moment heeft zo’n 10% van de kantoren de classificatie D of lager, terwijl de rest helemaal geen energielabel heeft, aldus Colliers. Terwijl ongeveer de helft van de kantoren zonder label waarschijnlijk in aanmerking komt voor minimaal een C, zal de rest moeten investeren.

In totaal moet nog 16 miljoen vierkante meter kantoorruimte – voornamelijk gebouwen van vóór 1989 – energiezuiniger worden gemaakt.

Het besluit om te eisen dat kantoren een label krijgen, werd in 2016 genomen. De eigenaren van eigendommen die het niet halen, kunnen hoge boetes of zelfs sluiting krijgen, maar het Colliers-rapport laat zien dat velen niet verwachten dat hun lokale overheid de regels handhaaft .

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment