Van nieuwe kleding tot banen en kindersporten: initiatieven om Oekraïners te helpen

Van nieuwe kleding tot banen en kindersporten: initiatieven om Oekraïners te helpen

Tientallen mensen hebben contact opgenomen over initiatieven die zij organiseren of waarbij zij betrokken zijn om mensen uit Oekraïne te helpen. Hier is een selectie.

Garderobe voor Oekraïne
georganiseerd door de Poolse bibliotheek in Amsterdam, kunt u nieuwe en draagbare tweedehands kleding, schoenen, speelgoed, voedselproducten, hygiëneproducten, babyproducten en huisdierproducten doneren voor zowel Oekraïense vluchtelingen in Nederland als in Polen. Doneren kan op vrijdag en zaterdag aan Princes Irenestraat 59. Alles in de winkel wordt gratis aangeboden.

Studenten organiseren een sportevenement voor Oekraïense kinderen
De Noor Gabriel Horvei en vier andere medestudenten organiseren sportevenementen voor Oekraïense vluchtelingenkinderen die naar Nederland komen. Ze hebben al een deal met RFC Haarlem om daar begin mei het eerste evenement te organiseren en zijn op zoek naar meer sportclubs en vrijwilligers om zich bij het initiatief aan te sluiten. Meer informatie over LinkedIn.

U helpt
U AID is een door studenten geïnitieerde NGO gevestigd in Amsterdam, die humanitaire hulp inzamelt om naar Oekraïne te sturen. Donaties kunnen worden gedaan aan het Student Hotel City in Amsterdam, waaronder medicijnen, medische apparatuur, voedsel, hygiëneproducten, babyvoeding en -apparatuur, voedsel voor dieren en technische apparatuur (walkie-talkies, lampen, optica). Meer te weten komen

Oekraïense koks werken met Homecookd

Platform voor het delen van voedsel ter ondersteuning van Oekraïense koks
Homecookd is een startup die werkt met meer dan 10 lokale thuiskoks en met meer dan 500 klanten in Amsterdam, die nu is uitgebreid met Oekraïense koks. ‘We hopen deze en andere Oekraïense vluchtelingen te helpen om in hun nieuwe gastland in hun levensonderhoud te voorzien’, zegt Pallav Jha van Homecookd. Meer weten via Instagram.

Zeilen van Vrijheid
Een zelfgeorganiseerde groep vrijwilligers die hun krachten hebben gebundeld voor de aankoop en levering van (medische) gespecialiseerde auto’s aan Oekraïne, evenals medische en humanitaire hulp. Lees de rubriek Nederlands Nieuws.

Een gezin hosten
Duizenden mensen hebben zich gemeld om Oekraïners op te vangen die vanwege de Russische inval uit hun huizen zijn gevlucht en zich in Nederland hopen te vestigen. Gevestigde operaties zoals Takecarebnb werken keihard samen met nieuwe initiatieven zoals Ruimte voor Oekraïne, Deel mijn huis en Onderdak Oekraine.
Meer te weten komen over het matchingsproces.

Bank- en geldzaken
Banken en lokale autoriteiten hebben ook regelingen getroffen voor Oekraïners om rekeningen te openen en geld over te maken vanuit het buitenland. Ook de Nederlandse bankenvereniging NVB en betalingsdienstvereniging Betaalvereniging Nederland hebben een website opzetten met informatie en advies over het gebruik van het systeem.

Bruikbare informatie
Stichting Oekraïners in Nederland (opgericht in 2014)
Informatie gemeente Amsterdam (Engels en Oekraïens)
Informatie gemeente Den Haag (Nederlands en Oekraïens)
Internationaal Welkom Centrum Noord (Engels en Oekraïens)
Immigratiedienst informatie (Engels)
Welkom in Nederland (www.refugeehelp.nl in het Engels)

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment