Van de Zandschulp’s US Open-run eindigt met nederlaag in kwartfinale tegen Medvedev

Van de Zandschulp’s US Open-run eindigt met nederlaag in kwartfinale tegen Medvedev

Botic van de Zandschulp versloeg twee plaatsen op weg naar de laatste acht. Foto: CSM/Jo Becktold via ANP/Zuma Press

De gigantische run van tennisser Botic van de Zandschulp op de US Open eindigde in de kwartfinales toen hij in vier sets verloor van als tweede geplaatste Daniil Medvedev.

Van de Zandschulp, die in eerdere rondes nummer acht geplaatste Casper Rudd en elfde geplaatste Diego Schwartzman uitschakelde, zag er overklast uit want hij werd gebroken in zijn openingsservicegame en verloor de eerste twee sets met 6-3 6-0.

De man die de ‘comeback-koning’ werd genoemd, verzamelde zich en werd de eerste tegenstander die een set van Medvedev won in het toernooi van dit jaar, won de derde met 6-4 en evenaarde de Rus voor het grootste deel van de vierde set voordat hij met 7-5 onderuit ging.

De 25-jarige Veenendaal is de eerste Nederlander die de laatste acht haalt op Flushing Meadows sinds Sjeng Schalken in 2004. Momenteel staat hij op de 117e plaats van de wereld en zal naar verwachting doorbreken in de top 100 als de ranglijst volgende week wordt bijgewerkt.

Eerder dit jaar bereikte hij de tweede ronde van de French Open en Wimbledon, nadat hij in februari zijn Grand Slam-debuut maakte op de Australian Open.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment