Vakbonden zijn het eens over loonsverhogingen voor leraren, maar de druk moet nog worden aangepakt

Vakbonden zijn het eens over loonsverhogingen voor leraren, maar de druk moet nog worden aangepakt

Vakbonden en werkgevers hebben een loonakkoord bereikt voor leraren in het secundair, waardoor ze vanaf oktober met 1,8% stijgen. Bovendien krijgen alle fulltime schoolmedewerkers aan het einde van het jaar een eenmalige bonus van € 800 met een evenredige uitbetaling voor parttimers.

Ondanks het akkoord zegt de grootste onderwijsvakbond AOb dat er nog meer moet gebeuren om de druk op leraren te verminderen, en dat betekent dat de overheid met meer geld moet komen.

Zowel de bij AOb als bij CNV aangesloten Onderwijsunie zeggen de komende maanden bij de overheid te gaan lobbyen voor meer geld voor onderwijs. Het extra geld moet worden geïnvesteerd in het verminderen van de werkdruk, wat op zijn beurt de normen zal verhogen, zeggen de vakbonden.

Eerder deze week zijn de vakbonden het eens geworden over een loonsverhoging van 2,25% voor het basisonderwijs.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment