Vakbonden waarschuwen voor chaos in de zomer, tenzij KLM personeelsproblemen aanpakt

Vakbonden waarschuwen voor chaos in de zomer, tenzij KLM personeelsproblemen aanpakt

Vakbonden hebben gewaarschuwd dat de chaotische taferelen zich dit weekend op Schiphol kunnen herhalen, tenzij KLM voor de zomer haar grieven over de arbeidsomstandigheden behandelt.

De bagageafhandelaars hielden zaterdagochtend zes uur stil, wat leidde tot twee dagen vertraging en annuleringen aan het begin van de mei-schoolvakantie, een van de drukste weekenden van het jaar.

De stopzetting had een domino-effect op andere reisroutes: alle Eurostar-treinen waren volgeboekt en de toegangswegen tot Schiphol waren afgesloten, aangezien in het weekend ongeveer 150 vluchten werden geschrapt.

Vakbonden zeiden dat de sluimerende onvrede onder het personeel overkookte nadat KLM vorige week een e-mail had gestuurd waarin ze werden geïnformeerd over plannen om een ​​deel van de bagageafhandeling uit te besteden.

Michiel Wallaard, ambtenaar bij CNV Vakmensen: ‘In 2020 heeft KLM alle flexwerkers in de steek gelaten in de veronderstelling dat ze terug zouden komen. De directie heeft helemaal niets gedaan om zichzelf aantrekkelijker te maken als werkgever.’

Handelsonderneming in reizen

Bagageafhandelaars hebben opgeroepen om hun loon te verhogen van € 11,50 per uur – net boven het minimumloon van € 11,06 – naar € 14 en om maatregelen te nemen om hun werkdruk te verminderen.

KLM heeft betoogd dat een van de doelen van het uitbesteden van banen is om de druk op het personeel te verminderen. Maar vakbonden zeggen dat de

Frans Oostdam, voorzitter van de reisbranchevereniging ANVR, betreurt het dat de onrust in combinatie met een golf van boekingen na twee jaar pandemische beperkingen in het hoogseizoen waarschijnlijk voor problemen zou zorgen.

‘Het is aan de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol om ervoor te zorgen dat alles in orde is, maar ik weet niet of ze dat kunnen’ Oostdam vertelde de Telegraaf.

Door het hoge ziekteverzuim door besmettingen met het coronavirus ontstaan ​​er gaten in de roosters van het personeel en neemt de druk op collega’s toe. Vakbonden FNV en De Unie waarschuwen voor verdere stakingen als de problemen niet snel worden opgelost.

‘Er is veel onvrede, maar de directie lijkt er weinig begrip voor te hebben’, zegt De Unie-woordvoerder Reinier Castelein. ‘Voor dit soort uitspraken aan het management is er op veel afdelingen draagvlak. Het lijkt op een soort bedrijfsblindheid.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment