Vakbond waarschuwt voor hete zomer op Schiphol, luchthavenbaas verontschuldigt zich voor chaos

Vakbond waarschuwt voor hete zomer op Schiphol, luchthavenbaas verontschuldigt zich voor chaos

Vakbond FNV heeft gewaarschuwd dat het een ‘hete zomer’ op Schiphol luchthaven tenzij met spoed verbeteringen in de arbeidsomstandigheden worden aangebracht.

De vakbond heeft de directeur van de luchthaven, Dick Benschop, geschreven met een lijst van eisen en een deadline, en beschuldigt de luchthavengroep ervan de chaos en het personeelstekort te lang te negeren.

Benschop bood dinsdagavond zijn excuses aan voor de problemen van de afgelopen weken aan verslaggevers en in een tv-talkshow, maar waarschuwde dat er in de piekperiodes meer problemen te verwachten waren.

De vakbond zegt dat werknemers recht moeten hebben op een betere opleiding, 10 dagen aaneengesloten vakantie en een minimumloon van 14 euro per uur. Daarnaast moet 80% van de arbeidsovereenkomsten op de luchthaven van onbepaalde duur zijn.

Ambtenaren op andere luchthavens in Nederland zeggen dat de hoop op sommige vluchten kan worden overgebracht vanaf Schiphol worden niet gerealiseerd omdat ze ook in de zomerperiode volgeboekt zijn.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment