Vaccinatie betreurt prikspijt wordt Nederlands woord van het jaar

Vaccinatie betreurt prikspijt wordt Nederlands woord van het jaar

Prikspijt, nieuw woord voor spijt van vaccinatie, is uitgeroepen tot Nederlands woord van het jaar na social media-campagne, meldt woordenboekmaker Van Dale.

Het woord had 82,2% van de bijna 49.000 uitgebrachte stemmen, gevolgd door woningprotest (protesten tegen de Nederlanders Woningcrisis) en wappie geluid (een denigrerende term die wordt toegepast op complottheoretici van het coronavirus).

Van Dale definieert Sorry als ‘een gevoel van spijt dat iemand heeft dat hij is ingeënt tegen een besmettelijke ziekte’,

Ton den Boon, hoofdredacteur bij Dikke van Dale, vertelde: NOS Radio 1 Nieuws, dat de stemming werd gedreven door een Twitter-campagne, en dat het ‘de polarisatie in de samenleving rond de vaccinatie en boostershots weerspiegelt’.

Andere woorden die op de shortlist stonden, waren het vacuüm dat werd achtergelaten door gebrek aan contact, (intimiteit vacuüm), het gevoel hebben dat je vastzit in je grot na lockdowns (grot syndroom) en prik polarisatie, de sociale verdeeldheid veroorzaakt door debatten over vaccinatie.

België stemde ondertussen voor de veel opbeurender knal, het verlangen om nog een keer te feesten.

Lees meer over de shortlist

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment