Universiteiten streven ernaar om vanaf komend studiejaar normaal te functioneren

Universiteiten streven ernaar om vanaf komend studiejaar normaal te functioneren

Nederlandse universiteiten streven komend studiejaar open, zonder social distancing en liefst zonder toetsplicht, blijkt uit actualiteiten nieuwsuur heeft gemeld.

Ondanks de toename van Delta-variantinfecties, vooral onder jongeren, zijn universiteiten niet van plan om in het najaar onder beperkingen te opereren, zegt Pieter Duisenberg, hoofd van de Nederlandse universiteitenvereniging VSNU.

‘Dat moet bovenaan de prioriteitenlijst staan’, zei hij. ‘En we willen uitzoeken hoe we dat kunnen realiseren.’

Ministers hadden universiteiten gevraagd om voor september twee verschillende dienstregelingen op te stellen, één met en één zonder social distancing. Een maand geleden gaven universiteiten aan dat slechts één scenario – volledig open zijn – relevant is, en de golf van Delta-variantgevallen heeft daar niets aan veranderd, aldus Nieuwsuur.

Hoewel de Technische Universiteit Eindhoven de waarschijnlijke impact van verschillende scenario’s heeft uitgewerkt, hebben de meeste dit niet gedaan vanwege de druk op het personeel.

‘Wat de overheid wil, kan niet’, zegt een woordvoerder van Tilburg University.

Verplichte testen, die de overheid mogelijk vanaf september verlangt, zou een enorme logistieke uitdaging zijn, vertelde Duisenberg aan het programma.

‘We zijn geen festivallocatie met één ingang’, zegt hij. ‘Nederlandse campussen bestaan ​​uit talloze gebouwen en zijn in sommige gevallen verspreid over steden.’

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment