Unicef ​​zegt dat de Nederlandse overheid vluchtelingenkinderen in de steek laat

Unicef ​​zegt dat de Nederlandse overheid vluchtelingenkinderen in de steek laat

Unicef ​​Nederland zegt de ontwikkeling van ongeveer 2.000 vluchtelingenkinderen die in noodopvang wonen wordt beschadigd en dat de overheid faalt in haar plicht om voor hen te zorgen.

De kinderen zijn volgens de dienst het slachtoffer van de ‘aanhoudende crisis’ in de noodopvang. ‘Deze kinderen hebben recht op een plek waar ze zich veilig en beschermd voelen’, aldus het agentschap. ‘De Nederlandse overheid heeft een wettelijke plicht om daarvoor te zorgen.’

Unicef ​​is de laatste groep die alarm slaat over de situatie van kinderen die nog in noodopvang wonen – vaak in tenten of sporthallen.

Het bureau citeerde de 16-jarige Nala die in een kamer zonder deur slaapt. ‘Dus we blokkeren elke avond de avond, anders kunnen vreemden bij je bed staan,’ zei ze. Karam, 16 jaar, die vanuit Syrië meereisde, zei: ‘Ik heb niemand om mee te praten en geen plek waar ik alleen kan zijn’.

‘Er wordt niets gedaan en we laten deze kinderen aan hun lot over’, zegt directeur Suzanne Laszlo. Kinderen moeten voorrang krijgen als het gaat om verhuizing naar kleinschalige centra waar ruimte is ‘om kind te zijn’, zei ze.

Bovendien schaadt de constante beweging en impact op hun scholing hun geestelijke gezondheid en hun ontwikkeling, zei ze.

mentale verwaarlozing

Kinderombudsman Margrite Kalverboer vertelde vorige maand aan NRC dat kinderen die worden vastgehouden in vluchtelingencentrum Ter Apel in ‘onaanvaardbare omstandigheden’ leven en te maken hebben met ‘geestelijke verwaarlozing’.

Ze zei vooral bezorgd te zijn over de 113 niet-begeleide minderjarigen die in het kamp wonen, dat de eerste aanloophaven is voor asielzoekers als ze in Nederland aankomen.

Er is geen onderwijs, geen activiteiten, geen hulp, niets’, zei ze. ‘Ze krijgen eten en dat is het. Personeel vertelde me dat ze ‘s ochtends vaak niet de moeite nemen om de kinderen wakker te maken omdat ze niets te doen hebben.’

Vluchtelingenorganisatie COA heeft niet gereageerd op vragen van het Nederlands Nieuws over wat er wordt gedaan om de situatie van met name alleenstaande minderjarigen te verbeteren.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment